Geroosterde kikkererwten uit de oven | Easy peasy recept

Geroosterde kikkererwten uit de oven | Easy peasy recept

Ik had in mijn voorraadkast nog een blikje kikkererwten staan. Ik zag al eens op social media geroosterde kikkererwten voorbij komen. Ik dacht die ga ik eens proberen. Een healthy snack voor tussendoor.  Het is super makkelijk te maken en snel klaar.

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten
  • Gerookte paprikapoeder
  • Kurkuma
  • Olijfolie

Hoe ga je te werk?

1.  Verwarm de oven voor op 160 °c. Laat het blikje kikkererwten goed uitlekken. Vang eventueel het kikkererwtenvocht op want je kunt hier een hele mooie merengue van maken. Dit heet dan aquafaba

2. Doe de kikkererwten in een kom.  Strooi er paprikapoeder en kurkuma overheen en schep even goed om.

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier alle kikkererwten op. Spray of sprenkel wat olijfolie over de kikkererwten en rooster ze voor twintig minuten in een voorverwarmde oven.

Het is een supermakkelijk recept (altijd fijn) en nu de vraag wat vond ik ervan? Ik vind kikkererwten best heel lekker maar meer warm door een Thaise curry bijvoorbeeld of gepureerd als hummus. De smaak van de kikkererwten vind ik wel lekker maar om nu echt een handje geroosterde kikkererwten te eten als snack is niet aan mij besteed. Wat ik dan wel weer heel lekker vond bij deze snack, als topping  voor over je salade. Dan heb je zo’n lekkere crunch. Echt een aanrader.

Dus conclusie,  ik vind ze niet lekker om zo te eten als snack maar zeker wel ergens bij, zoals een salade of bij je couscous of iets dergelijks.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *