Havermout chocolade muffins…

Categorieën

Tags

Delen

Inhoudsopgave

Havermout chocolade muffins…

Als je mij langer kent weet je dat ik gek ben op chocolade. Bij ‘t ontbijt, als tussendoortje of ‘s avonds bij mijn kop thee, altijd een goed moment voor een stukje pure chocolade.  Dit weekend had ik mijn zinnen gezet op chocolademuffins. Maar uiteraard wel met een gezonde twist zodat je ze verantwoord bij je ontbijt of tussendoor kunt eten.

Ik ben een fan van havermout verwerken in mijn recepten.  Je kunt er super veel kanten mee op. Deze chocolade muffins heb ik wat grover van structuur gehouden, wil je dat niet maal dan je havermout tot havermeel. Heel simpel, even in de blender en klaar is je meel voor gebruik.

Ingrediënten voor 10 muffins

 • 120 gr volkoren havermeel
 • 100 gr havermout
 • 3 el cacaopoeder
 • 7 gr bakpoeder
 • Chocoladegallettes (smeltchocolade)
 • 1 ei (optie vegan is een lijnzaadei)
 • 2 el honing of agavesiroop
 • 2 el griekse yoghurt

Benodigdheden

 • Muffinvormpjes voor in de bakvorm
 • Muffinbakvorm

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de oven voor op 180°C
 2. Voeg alle droge ingrediënten samen en roer dit goed om.
 3. Voeg daarbij alle natte ingrediënten zodat er een beslag ontstaat.
 4. Giet het beslag tot de helft in de muffinvormpjes, leg een chocoladegallette op elke muffin. Bedek de muffins daarna met een tweede laag beslag.  Zo ontstaat er een smeltende kern van chocolade in je muffin.
 5. Bak de muffins af voor 20 minuten en check de gaarheid met een satéprikker.

Je kunt deze muffins ook invriezen, uiteraard stolt de chocolade dan in het midden maar daardoor zijn ze zeker niet minder lekker.

Over de auteur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Wat geef jij je kind te drinken?
Moederschap

Wat geef jij je kind te drinken?

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen gezonde voeding binnen krijgen. Ik ben niet obsessed of zo want er komt hier ook best eens een