Mijn favoriete gezonde ontbijtjes

Categorieën

Tags

Delen

Inhoudsopgave

Mijn favoriete gezonde ontbijtjes

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is hoef ik je denk niet meer te vertellen. Het brengt je spijsvertering op gang en geeft je een stoot energie om de dag goed te beginnen. Nu ik anders ben gaan eten heb ik binnen korte tijd al een paar favorieten ontbijtjes die lekker, voedzaam en makkelijk te maken zijn. Vandaag zal ik ze met je delen.

1. Groene smoothie

Een smoothie is een snelle manier van ontbijten. Je kunt zoveel gezonde ingredienten verwerken in een smoothie en er zijn zoveel varianten. Voor een echte goede kickstart van de dag gebruik ik het volgende recept.

Wat heb je nodig?

  • Amandelmelk
  • Handje spinazie
  • Handje diepvriesboerenkool
  • Halve avocado
  • 1 bevroren banaan
  • 1 mango
  • 1 tl kokosolie

Mix alle ingredienten in de blender en je hebt je powerontbijtje klaar. Om extra tijd te winnen maak ik de smoothie een avond van te voren. Je kunt ook havermelk of kokosmelk gebruiken voor een andere twist.

2. Green overnight oats

Dit recept komt uit het kookboek van Vivian ‘Herstel je hormonen in 10 stappen’. Dit ontbijtje zit boordevol gezonde ingredienten en je blijft een lang verzadigd gevoel houden.

Wat heb je nodig?

  • Halve courgette
  • Handje spinazie
  • 1 mango
  • 2 kopjes havermout
  • Chiazaad
  • Pompoenpitten
  • Amandelmelk of andere plantaardige melk
  • Blauwe bessen

Mix de courgette, spinazie, mango en amandelmelk tot een gladde smoothie. Roer de havermout en pompoenpitten er door heen en schenk de smoothie in weckpotjes of kleine jars. Zet ze een nacht in de koelkast.

De volgende ochtend even doorroeren en garneren met chiazaad en blauwe bessen! Snel klaar en lekker voedzaam.

Green overnight oats

3. Ouderwetse havermoutpap

Havermout is super gezond en zorgt er voor dat je suikerspiegel lang stabiel blijft. Daarom eet ik het ook graag. Havermout moet je wel een beetje pimpen met smaak. Zo maak ik mijn versie!!

Wat heb je nodig?

  • Havermout
  • Amandelmelk
  • 1 el kaneel
  • 1 tl roomboter
  • Halve banaan
  • Blauwe bessen

Kook de havermout in de amandelmelk tot een pap. Blijf goed roeren. Als het een stevige pap is voeg dan de kaneel de roomboter en de banaan toe. Laat nog even warm worden op het vuur. Als het goed warm is giet de pap in een kom en garneer met blauwe bessen of ander rood fruit.

4. Desembrood met avocado, rucola en gekookt ei

Simpel maar zo lekker. Ook lekker als lunch met bijvoorbeeld quinoa.

Wat heb je nodig?

  • 1 avocado
  • Handje rucola
  • 2 gekookte eieren (biologisch)
  • Roomboter

Kook de eieren halfzacht. Smeer de sneetjes desembrood in met een laagje roomboter. Snijd de avocado in plakjes en leg dit op het brood. Dan de gekookte eitje er op en garneer met rucola, peper en zout. Eet smakelijk!

Over de auteur

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde Posts

Voordelen van een waterdichte tas
Lifestyle

Voordelen van een waterdichte tas

Een waterdichte tas is onmisbaar voor iedereen die regelmatig onderweg is, of het nu naar school, werk, of een dagje uit is. Zo’n tas biedt

De voordelen van oorbellen voor dames
Lifestyle

De voordelen van oorbellen voor dames

Als je nadenkt over het toevoegen van een extra flair aan je persoonlijke stijl, dan zijn dames oorbellen het perfecte accessoire. Of je nu voorbereidt