Wat geef jij je kind te drinken?

Wat geef jij je kind te drinken?

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen gezonde voeding binnen krijgen. Ik ben niet obsessed of zo want er komt hier ook best eens een vette snack op tafel  en snoepen mogen mijn kinderen ook. Maar je kunt natuurlijk al veel suiker beperken door het drinken wat je geeft aan je kinderen. Toen mijn kinderen nog klein waren dronken ze uiteraard eerst melk. Daarna ben ik bij Lars over gegaan op water en Diksap. Nu moet je niet denken dat er in Diksap geen suiker zit. Het zijn natuurlijke suikers maar ook daar moet je niet te veel van nemen. Sara heeft overigens nooit diksap gekregen en vond het ook helemaal niet lekker. Ze heeft het altijd bij water gehouden.

Zelf kiezen?

Maar je kinderen worden ouder en dus krijgen ze ook een mening en natuurlijk een eigen smaak. En over smaak valt niet te twisten. Toen wij gewend waren om Diksap aan te lengen met water hebben we dat eigenlijk doorgezet in alle overige dranken die we aan onze kinderen geven. Dus appelsap voor de helft met water. Ice tea voor de helft met water. Ik doe dit ook voor mezelf want ik hou totaal niet van mierzoete dranken. En mijn kinderen zijn het ook zo gewend.

Eigenlijk vind ik dit wel fijn zo. Wij zijn geen ouders die standaard pakjes drinken in huis hebben. Wicky en al die zoete drankjes dagelijks geven? Nee, alleen op verjaardagen of als we een dagje weg gaan.

Laatst in de supermarkt kwam ik een ander drankje tegen van Dubbelfris. Vroeger dronk ik zelf best wel eens dubbelfriss, maar vaak vond ik het toch te zoet. Dit drankje belooft dat niet te zijn.

Dubbelfris Bronwater met fruitsap. Mijn interesse was gelijk gewekt en ik nam twee pakken mee om te proberen. De smaken zijn kiwi munt en Mango met appel. Er staat op de verpakking dat er maar 4 kcal in zit per 100 ml.

Wat geef jij je kind te drinken?

Wat zijn de ingrediënten

Als je het vergelijkt met de normale dranken zoals appelsap en icetea of de normale dubbelfris is het suikerpercentage een stuk lager. Per portie zit er maar 2 gram suiker in. Bij de normale dubbelfris is dat 6,6 gram suiker, en bij appelsap maar liefst 19,4 gram suiker. Dat is per 250 ml. Dat is toch een flink verschil. Dus dat dit drankje een stuk gezonder is dat is wel duidelijk. Over appelsap ben ik sinds vandaag al toch niet meer te spreken want ik hoorde dat het glazuur er zeer van kan beschadigen door bepaalde zuren. En dat is niet meer te fixen. Dus let op met appelsap en sinaasappelsap!

Wat vonden ik en mijn kinderen van het drankje?

We hebben de smaken uiteraard geproefd. En wie kunnen dat het beste? Juist mijn eigen kinderen. We beginnen met de smaak kiwi munt. Dit is lekker fris met een vleugje kiwi en munt. Niet overheersend en dat maakt het lekker en dorstlessend. Echt water met een smaakje. Voor een zomers effect voeg je nog wat verse munt toe en veel ijs. #Zomerdrankje

Dan is de smaak mango appel aan de beurt. Dit is iets zoeter en vind ik persoonlijk minder lekker. Maar mijn kinderen vinden deze toch lekkerder. Het is fris maar je proeft toch het zoete van de mango. Dat het een verantwoord drankje is vind ik toch wel fijn. Ik geef dit drankje dan ook zeker mee naar school.

De conclusie is dat ik het een heerlijk zomerdrankje vind voor mezelf maar ook zeker voor de kinderen. En dat het gezonder is dan alle andere zoete dranken vind ik zeker een pluspunt. Ik kocht deze pakken dubbelfris bij de Dirk voor 0.99 per pak. In een pak zit 1.5 liter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *