Wat geef jij je kind te eten na schooltijd….?

Wat geef jij je kind te eten na schooltijd….?

Het voedingspatroon van een kind kan behoorlijk verschillend zijn. Als peuter kunnen ze alles eten en vinden ze een hoop verschillende dingen lekker, een maand later kan het ineens weer heel anders zijn. Onze kinderen zijn gelukkig goede eters en lusten best een hoop. Laat ik het even afkloppen na dit gezegd te hebben.

Gezond voedingspatroon

Mijn zoontje heeft een gezond voedingspatroon. In de ochtend krijgt hij yoghurt met fruit of twee belegde boterhammen. Voor zijn tien uurtje krijgt hij meestal ook fruit, crackers of een krentenbol.  Met de lunch eet hij ook weer twee belegde broodjes en doe ik er ook altijd nog wat snoepgroenten bij. Ik weet niet hoe het bij jullie kinderen zit maar bij mij heeft hij altijd gigantische trek als hij uit school komt. Ik kan mij daar ook wel iets bij voorstellen, want ze spelen buiten en zitten niet stil. Dan heb je ook gewoon flinke trek om drie uur ‘s middags.

Meestal neem ik in de auto al iets mee als tussendoortje maar hij blijft trek houden. Ik geef hem dan ook gewoon twee boterhammen uit school plus nog wat rauwkost en ook wel eens een koekje of een snoepje.  Het nadeel er van is wel dat hij soms geen trek meer heeft in het avondeten? En dat hoort natuurlijk niet. Ik merk ook dat als hij bij een vriendje heeft gespeeld, en ik hem om vijf uur ophaal, zijn humeur verre van gezellig is. Dan heeft hij echt te weinig gegeten. Hij heeft dus ook echt wel wat vulling nodig na school.

Meer lunchen op school?

Nu hoor ik je denken dan geef je hem toch meer brood mee naar school? Maar dat wil hij absoluut niet want dan heeft hij geen tijd genoeg om het op te eten, en alles moet op. Het laatste wat ik wil is een gestrest kind naar school sturen vanwege zijn lunch. Het zijn geen first world problems ofzo, echter ben ik toch gewoon eens benieuwd naar andere ouders.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *