21 Meditatie Challenge van Deepak Chopra | Is dit de stap om meer mindful te zijn?

21 Meditatie Challenge van Deepak Chopra | Is dit de stap om meer mindful te zijn?

Rust in je hoofd, rust in je lichaam en meer geluk ervaren. Dat is iets wat we allemaal wel willen. Ik merk dat ik mij steeds meer interesseer in het spirituele. Of klinkt dit nu heel zweverig? Mindfulness, meditatie en yoga ik verdiep mij er steeds meer in. Ik pak de nodige yogalesjes, ik lees boeken en luister podcasts over dit onderwerp. En ja het hoort nu eenmaal onder het kopje spiritueel. 

Waarom ik mij hierin verdiep is voor menig volger natuurlijk al wel bekend. Maar voor degene die het niet weten lees dan even dit artikel. Ik probeer hierdoor in tijden dat het raast in mijn hoofd en lichaam, meer rust te creëren en meer in contact te komen met mezelf. Mediteren is iets wat ik heel graag doe omdat ik er eigenlijk altijd wel baat bij heb. Ik voel mij na een meditatie altijd opgelucht en minder stressvol. Het enige wat mijn valkuil is, als het een tijd goed met mij gaat, dat wil zeggen weinig mentale klachten, verdwijnt deze routine al snel naar de achtergrond en vergeet ik gewoon te mediteren. Ik wil mediteren gewoon als een vaste routine in mijn leven integreren.

Ik googelde op het woord meditatie omdat ik weer een poging wilde doen (wanneer het eigenlijk al te laat was) en zag toen deze 21 meditatie challenge van Deepak Chopra voorbij komen. Ik dacht meteen, dit is een mooie kans om meditatie tot mijn dagelijkse routine te brengen of in ieder geval vaker dan dat ik nu mediteer. Het doet namelijk ook veel meer als je het vaker doet, omdat je je brein er dan ook op traint.

Wat houdt de challenge in?

Deze challenge houdt in dat je 21 dagen lang een geleide meditatie zult ondergaan. Bij elke dag zit een opdracht en een linkje naar de geleide meditatie op Youtube. Je kunt er voor kiezen om alleen de meditaties te doen en de opdrachten te laten, maar ik ga voor het gehele pakket. Een voorbeeld van een opdracht is bijvoorbeeld: Maak een lijst van 50 mensen die waarde hebben toegevoegd in jouw leven. Ik wil hier een mooi  notitieboek voor aanschaffen en dit puur gebruiken voor de challenge.

21 Meditatie Challenge van Deepak Chopra | Is dit de stap om meer mindful te zijn?

De opdrachten zijn voor mij wel een uitdaging. Ik vind dit enerzijds heel moeilijk, maar anderzijds ook wel heel mooi om hier dieper over na te denken. Het geeft je letterlijk stof tot nadenken. Ik ga jullie natuurlijk meenemen achter de schermen en het gehele proces. Dit zal ik doen via mijn stories. Ik wil starten met de challenge na dit weekend. Dus maandag 20 juli. Dat betekent dat ik zondag 9 augustus klaar zal zijn met de challenge.

Een deel van de challenge zal dus vallen in mijn vakantie. Ik denk dat dit juist heel fijn is om dan ook de momentjes voor mezelf te pakken, omdat je op vakantie met kinderen ook nog best druk kan zijn. Uiteraard komt er na de challenge een artikel online over hoe ik de 21 dagen meditatie challenge heb ervaren. Ik ben hier zelf heel benieuwd naar. Het is een kwestie van doen en ook wel een bepaalde discipline opbrengen. Ik ben dus benieuwd of ik het vol kan houden en wat het mij gaat brengen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *