Gezond en toch genieten? Dit moet mij toch ook lukken?

Gezond en toch genieten? Dit moet mij toch ook lukken?

Het is bij mij weer op een punt gekomen dat ik mijn leefstijl helemaal wil omgooien. Ik neem mij dat vaker voor en toch lukt het mij niet om het vol te houden. Ik verzand al weer snel in mijn oude gewoontes. Zo deed ik een tijd geleden een persoonlijke sugar challenge en ik voelde mij daar toch wel erg goed bij. Minder suiker is voor mijn lichaam beter en zeker om mijn hormonen in balans te houden. 

Het is de laatste tijd weer best vaak raak. Mijn hormonen vliegen alle kanten op. Waar het door komt kan ik ook wel benoemen. De zomer is voorbij. De herfst en winter zijn in aantocht en de dagen worden ook weer korter. Ik kan hier persoonlijk wat minder goed tegen. Vooral de ochtenden die donker beginnen, nee daar doe je mij geen groot plezier mee en heeft invloed op mijn humeur. Ook merk ik dat ik wat makkelijker terugval in slechte eetgewoontes. Te veel suiker, koffie en wijntjes en te weinig groenten, fruit, granen en gezonde vetten.

Hoe ga ik het aanpakken?

Ik weet dat voeding heel veel kan doen voor je hormoonbalans. Ik heb mij er in verdiept door middel van verschillende boeken. Nu zag ik op Instagram een boek voorbij komen die ik zeker graag wil toevoegen aan mijn collectie.

Gezond en toch genieten? Dit moet mij toch ook lukken?

Dit boek van Vivian wil ik graag gebruiken om mijn leefstijl om te gooien. En je leefstijl omgooien doe je niet van de een op de andere dag, maar elk stapje is weer een goede in de juiste  richting. Ik sta er volledig achter en dat is het belangrijkste.

Wat betekent dit voor mij persoonlijk?

Een goede zet is natuurlijk mijn voedingspatroon omgooien. Ik eet nu veel te veel brood op een dag. Ik wil sowieso meer salades en smoothies gebruiken zodat ik veel meer groenten en fruit binnen krijg. Vivian zweert bij groene smoothies als ontbijt. Elke ochtend een sapje als ontbijt is aan mij ook wel besteed. Ze is ook fan van superfoods maar eerlijk gezegd ben ik daar nogal sceptisch over. Toch wil ik het wel een kans geven. Voor een juiste hormoonbalans adviseert Vivian Maca. Je kunt het makkelijk doseren in de koffie. Koffie drink je sowieso elke dag, en het heeft een beetje een nootachtige smaak. Voor hetzelfde geld werkt het en ik heb niks te verliezen.  De rest van de superfoods zeggen mij eerlijk gezegd niet zoveel.

Waar ik ook zeker aan kan werken is mijn beweging. Ik heb een abonnement op de sportschool maar ik zie de sportschool misschien maar twee keer in de maand van binnen. Nu is mijn beste vriendinnetje ook lid geworden op die sportschool en dus kan ik er niet meer omheen. We gaan gewoon gezellig samen. Ook gelijk nog een gezellig uitje wat ook weer een positieve invloed heeft op mijn humeur in de winter. Win-win situatie.

Nog een punt wat voor mijn heel belangrijk is. Meer drinken. Genoeg water drinken vind ik echt lastig. Ik heb mezelf voorgenomen om weer een fijne drinkfles aan te schaffen en deze standaard in mijn tas mee te dragen en als ik thuis ben deze in het zicht te zetten. Genoeg drinken is ook nodig voor een goede hormoonbalans. Laat ik met deze drie punten aan de slag gaan. Als het mij lukt om dit in ieder geval een maand vol te houden dan ben ik heel heel heel trots op mezelf. Het is denk ik ook een kwestie van gewenning. Ik ga jullie natuurlijk meenemen in het hele proces van good food en deel tips en tricks op mijn Stories. Volg mij zeker daar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *