Ik heb weer lekker in de keuken gestaan om te bakken afgelopen weekend. Het was natuurlijk een weekend vol met sneeuwpret en na de sneeuwpret is het uiteraard tijd voor een warm drankje met iets lekkers erbij. Ik heb gewoon gekeken wat ik nog in huis had en daar is een heerlijke cake uit voort gekomen.
De cake is zonder toegevoegde suikers en dus goed verantwoord als tussendoortje of zelfs als ontbijt. Je kunt de plakjes gemakkelijk invriezen per twee. Vind ik altijd super fijn, zeker naar kantoor of weer in de broodtrommel naar school voor de kindjes. Ik ga het recept snel met je delen.
Ingrediënten
- 140 gr. havermeel
- 140 gr. speltmeel (kan ook ander soort meel zijn, ik had dit toevallig in huis)
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 2 el kwark
- 2 bananen
- 1 appel
- Handje diepvries mango
- 2 tl kaneel
Hoe maak je deze cake?
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleedt een cakeblik met bakpapier.
- Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer dit goed om.
- Prak de bananen tot moes en voeg de eieren en de kwark toe. Roer dit even goed door elkaar.
- Schil de appel en snijdt in dunne plakjes.
- Doe de mango in een pannetje met klein beetje water en warm dit langzaam op, zo ontstaat er een soort mangochutney
- Voeg de mangochutney bij het bananenmengsel. Het is lekker als je nog wat grove stukjes mango houd in je beslag.
- Doe de droge ingrediënten bij het bananenmengsel en er ontstaat een mooi deeg. Roer dit goed door elkaar.
- Doe de eerste helft van het deeg in de cakevorm, leg een laag appeltjes op het deeg.
- Stort de tweede helft van het deeg in je cakeblik over de appeltjes. En leg bovenop weer een laagje appel. Bestrooi als laatste wat kaneel over de appel.
- Laat je deeg even rusten voor 10 minuten en zet daarna voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra je er een schone satéprikker uithaalt is je cake gaar.