Gezonde ontbijtkoek

Gezonde ontbijtkoek

Ik heb weer een heerlijk gezond recept waar ik zo blij van word. En niet alleen ik word blij van dit recept, mijn kindjes waren ook dol enthousiast over deze gezonde ontbijtkoek. Ontbijtkoek uit de winkel wordt gezien als een goed en verantwoord tussendoortje. Maar eigenlijk zit deze ontbijtkoek vol met toegevoegde suikers. Dit moet toch gezonder kunnen?

Een goede suikervervanger zijn dadels. De ontbijtkoek die ik maak is zonder toegevoegd suiker en op natuurlijke basis ingrediënten gemaakt. Dit betekent natuurlijk niet dat je er onbeperkt van kunt eten. Je lichaam ziet deze natuurlijke suikers ook als suiker. Maar bewust kiezen voor een gezonde variant is altijd beter.

Ingrediënten voor 1 gezonde ontbijtkoek

  • 200 gr Medjoul dadels
  • 3 el honing
  • 350 ml amandelmelk
  • 300 gr volkoren speltmeel
  • 2 tl speculaas kruiden
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • Handje walnoten

Materialen

  • Cakeblik
  • Blender
  • Spatel

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of het deze in met kokosolie.

3. Ontpit de dadels en laat ze vijf minuten wellen in kokend water. Giet de dadels af en blender ze fijn met de amandelmelk en de honing. Zet dit dadelmengsel even apart.

4. Pak een andere mengkom en voeg alle droge ingrediënten toe. Dit is het volkoren speltmeel,  kaneel, speculaas kruiden en bakpoeder. Roer even goed door elkaar.

5. Giet het dadel mengsel bij de droge ingrediënten en meng dit met een spatel goed door elkaar. Er ontstaat nu een soort deeg.

6. Stort dit deeg in de cakevorm. Druk even goed aan. Hak de walnoten in de cutter en strooi deze over de cakevorm.

7. Zet je ontbijtkoek voor 40 – 45 minuten in de oven. Check met een saté prikker of de ontbijtkoek goed gaar is. Als de prikker schoon is dan is deze goed.

Een heerlijk gezond tussendoortje voor in de broodtrommel of naar werk. En natuurlijk weer heel makkelijk in te vriezen in porties van twee. Nog lekkerder is deze ontbijtkoek met een laagje roomboter of laagje notenpasta. Gezond genieten kan zo leuk zijn!

Veel bakplezier!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.