Food Lifestyle Ontbijt PMS en Hormonen Psyche

Gezonde ontbijtkoek

Ik heb weer een heerlijk gezond recept waar ik zo blij van word. En niet alleen ik word blij van dit recept, mijn kindjes waren ook dol enthousiast over deze gezonde ontbijtkoek. Ontbijtkoek uit de winkel wordt gezien als een goed en verantwoord tussendoortje. Maar eigenlijk zit deze ontbijtkoek vol met toegevoegde suikers. Dit moet toch gezonder kunnen?

Een goede suikervervanger zijn dadels. De ontbijtkoek die ik maak is zonder toegevoegd suiker en op natuurlijke basis ingrediënten gemaakt. Dit betekent natuurlijk niet dat je er onbeperkt van kunt eten. Je lichaam ziet deze natuurlijke suikers ook als suiker. Maar bewust kiezen voor een gezonde variant is altijd beter.

Lees ook: Healthy bananenbrood met blauwe bessen en walnoten

Ingrediënten voor 1 gezonde ontbijtkoek

  • 200 gr Medjoul dadels
  • 3 el honing
  • 350 ml amandelmelk
  • 300 gr volkoren speltmeel
  • 2 tl speculaas kruiden
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • Handje walnoten

Materialen

  • Cakeblik
  • Blender
  • Spatel

Hoe ga je te werk?

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

2. Bekleed een cakevorm met bakpapier of het deze in met kokosolie.

3. Ontpit de dadels en laat ze vijf minuten wellen in kokend water. Giet de dadels af en blender ze fijn met de amandelmelk en de honing. Zet dit dadelmengsel even apart.

4. Pak een andere mengkom en voeg alle droge ingrediënten toe. Dit is het volkoren speltmeel,  kaneel, speculaas kruiden en bakpoeder. Roer even goed door elkaar.

5. Giet het dadel mengsel bij de droge ingrediënten en meng dit met een spatel goed door elkaar. Er ontstaat nu een soort deeg.

6. Stort dit deeg in de cakevorm. Druk even goed aan. Hak de walnoten in de cutter en strooi deze over de cakevorm.

7. Zet je ontbijtkoek voor 40 – 45 minuten in de oven. Check met een saté prikker of de ontbijtkoek goed gaar is. Als de prikker schoon is dan is deze goed.

Een heerlijk gezond tussendoortje voor in de broodtrommel of naar werk. En natuurlijk weer heel makkelijk in te vriezen in porties van twee. Nog lekkerder is deze ontbijtkoek met een laagje roomboter of laagje notenpasta. Gezond genieten kan zo leuk zijn!

Ga je aan de slag met een recept van mij, laat het mij dan weten door mij te taggen op Instagram: @mommystories_nl of gebruik #mommystoriesfood. Zo kom ik snel een kijkje nemen in jou keuken!

Veel bakplezier!

Liefs,

Patricia

Volg je mij al op Facebook, twitter en instagram?

Pin it voor later⬇️

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.