Mueslibrood kennen we allemaal! Waarom niet eens afwisselen met granola. Zo ontstond mijn heerlijke granola – notenbroodje. Granola vind ik super lekker! Meestal maak ik het zelf maar ik eet ook vaak de granola van eat natural. Minimaal drie keer per week met magere kwark en vers fruit.
Dit granola-notenbroodje is super makkelijk te maken. Het is gemaakt op basis van speltmeel en bananen. Door het speltmeel is het broodje lekker voedzaam en kun je het gemakkelijk eten als ontbijt of tussendoortje. Ik gebruikte voor dit notenbroodje gemengde ongebrande notenmix van Albert Heijn en granola van eat natural….
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 4 eieren
- 100 gr Speltmeel
- 2 el gesmolten kokoslie
- 2 el magere kwark
- zakje bakpoeder
- handje gemengde noten, net iets meer
- 3 el granola
Hoe ga je te werk?
- Verwarm de oven voor op 180 c.
- Prak je bananen tot een mousse en doe daar de eieren bij. Roer dit even goed door.
- Daarna voeg je het speltmeel toe, doe dit in delen, als het eerste deel is opgelost voeg je het tweede deel toe enz.
- Dan voeg je de gesmolten kokosolie, de kwark en het bakpoeder toe, roer weer even goed om. Er ontstaat nu een beslag. Als het te dun is voeg je weer wat meel toe.
- Als laatste voeg je de noten en de granola toe. Stort het beslag in een springvorm van 23 cm.
- Als garnering kun je nog wat noten bovenop leggen.
- Bak het broodje af in 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Check met een sate prikker of je broodje gaar is.
Ik vind dit echt een heerlijk broodje, er is weinig zoetstof aan toegevoegd maar door de bananen heeft het broodje al een licht zoete smaak. Ook lekker gewoon met een plakje kaas, met notenpasta rn banaan of kwark met vers fruit. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen wat je toevoegt aan het beslag. Ook lekker met rozijnen of chocolade. Laat je creativiteit er maar op los!