Granola zelf maken | Recept met pure chocolade, kaneel en pindakaas

Granola zelf maken | Recept met pure chocolade, kaneel en pindakaas

Ik ontbijt heel vaak met magere kwark, ontbijtgranen en fruit. Meestal kies ik voor granola. Dit vind ik de lekkerste optie en ook het meest voedzaam. Soms kies ik voor granola uit de supermarkt, maar mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar zelfgemaakte granola. Dit weekend had ik weer een heerlijke geur in mijn keuken. Ik maakte een versie met pure chocolade, kaneel en pindakaas. Yammmm….en het is helemaal niet moeilijk.

Ingrediënten

 • 130 gr. Havervlokken
 • 50 gr. gemengde noten, ik gebruikte walnoten, amandelen en hazelnoten
 • 5 eetlepels honing of ahornsiroop
 • 2 el kokosolie
 • 1 el pindakaas
 • 3 el kaneel
 • 2 el lijnzaad
 • 6 el water
 • 3 el kokosrasp
 • 30 gr. pure chocolade

Benodigdheden

 • oven
 • bakplaat
 • bakpapier
 • kom of schaal

Hoe ga je te werk?

 1. verwarm de oven voor op 160 C
 2. Doe de havervlokken in een kom en voeg de noten, het lijnzaad, de kokosrasp en de kaneel toe. Ik vind hele noten heel lekker in mijn granola maar je kunt natuurlijk ook de noten wat fijner hakken.
 3. Smelt de kokosolie in een pannetje samen met de pindakaas en de honing. Roer dit even goed door.
 4. Giet het over de droge ingrediënten in de kom en voeg als laatste de 6 el water toe. Roer goed om en stort het granolamengsel op een bakplaat met bakpapier.
 5. Bak rustig af in de oven op 160C. Let goed op dat het niet te hard gaat. Door de honing kan de granola snel verkleuren. Schudt de granola tijdens het bakken af en toe om zodat het overal even mooi afbakt.
 6. Als de granola goudbruin van kleur is en er een heerlijke geur in je keuken hangt dan is de granola klaar.
 7. Laat de granola eerst even afkoelen op de bakplaat, hak intussen de pure chocolade in stukjes.
 8. Als de granola helemaal is afgekoeld voeg dan de pure chocolade toe.
 9. Doe het in de mooiste pot die je hebt. Staat ook meteen leuk in de keuken.

Ik vind het elke ochtend weer een feestje om te ontbijten en het blijft ook gewoon 1 van mijn favoriet ontbijtjes. Ik probeer elk weekend een nieuwe lading te bakken zodat ik voor de hele week genoeg heb. Met een grote pot doe ik ongeveer 1,5 week.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *