Havermoutkoeken met blauwe bessen

Havermoutkoeken met blauwe bessen

Het is altijd een goed moment voor een koekje tussendoor. En hoe fijn is het dat je verantwoord van een heerlijke robuuste koek kunt genieten. Deze koeken zijn eigenlijk ontstaan uit een mislukt recept. Ik wilde pannenkoeken bakken met blauwe bessen en havermout. Ik deed ze in de pan en op de de  een of andere manier koekte de pannenkoeken nogal aan in de pan, maar gelukkig niet verbrand.

Wat moest ik doen met dit aangekoekte papje? Natuurlijk niet weggooien want dat is overbodige voedselverspilling. Ik deed dit mengsel in een kom en gooide er op gevoel een flinke hand havermeel tegenaan en een snufje zout. Er ontstond een mooi deeg en ik maakte er koekjes van. Op de bakplaat ermee en tadaaa… heerlijke robuuste havermoutkoeken met blauwe bessen. Ze zijn echt super lekker en lekker voedzaam. Je kunt ze zelfs eten als ontbijt. Super makkelijk toch,  als je haast hebt in de ochtend?

De kinderen wilde ze heel graag als tussendoortje voor in de broodtrommel. Fijn als de kinderen mijn recepten ook kunnen waarderen. Vaak als ik het woord gezond noem, is het vaak toch al snel over met de pret haha.

Ingredienten

 • 120 gram havermout
 • 1 tl bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 banaan
 • 100 gram blauwe bessen
 • ongeveer 70 gram havermeel
 • snuf zout

Hoe ga je te werk?

 1. Verwarm de over voor op 175 graden C.
 2. Prak de banaan tot een mousse. Voeg daar de eieren bij en roer dit even goed om.
 3. Voeg daarna alle droge ingredienten bij elkaar en roer dit door elkaar.
 4. Doe het ei-bananen mengsel bij de droge ingredienten en spatel dit goed door elkaar. Er ontstaat een soort deeg.
 5. Doe als laatste de blauwe bessen door het deeg
 6. Maak gelijke bolletjes en leg die op een beklede bakplaat, druk ze plat met de bolle kant van een lepel totdat er ronde vormpjes ontstaan.
 7. Bak ze in 20 mintuten af in de voorverwarmde oven. Voor een krokanter effect ga je voor een langere baktijd.

Deze koeken ga ik zeker vaker maken, al is het alleen maar om lekker af te wisselen en omdat ze gewoon heel lekker zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *